Aarø Logo

Aarø
Aarø
Aarø
Aarø
Aarø
Aarø

Brandværn og beredskabet på Aarø

At være en ø kræver sit helt eget beredskab, for her kan det betyde meget at man lokalt kan klare tingene inden de udvikler sig til en katastrofe. Det gælder både ved brand eller f.eks. nogen skulle få et hjertetilfælde på øen.

Aarø har derfor sit eget brandværn, som en hel række af øens aktive mandlige beboere er med i, og med Jørn Pedersen som øens brandkaptajn.

Brandvæsenet har sin egen brandbil og "brandstation".

Brandværn og beredskabet på Aarø

Akut beredskab - "hjertestarter".

Som noget nyt på Årø har brandvæsenet ved hjælp af sponsorer fået etableret et akut beredskab, hvis nogen skulle få et hjertetilfælde på Årø. Man har nu en såkaldt "hjertestarter" og en genoplivningskuffert placeret i regi af brandvæsenet, som ved hurtig indsats vil kunne redde menneskeliv.

Beredskabet består i at der altid er to personer på øen, som har en mobiltelefon som bliver adviseret direkte fra Falcks vagtcentral, når der fra øen kaldes 112, og alarmen af såkaldt kategori 1 eller 2, og på denne måde vil man hurtigt kunne rykke ud inden en ambulance når frem.

Brandværn og beredskabet på Aarø

Aarø Brandværn består af 9 mand:

1 brandfoged, 4 røgdykkere plus en røgdykker under uddannelse, samt 3 brandmænd.

© 2014 - Aarø Beboerforening | Webmaster  E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.